PowerPoint-pohjan suunnittelu

PowerPoint-esityksen suunnittelu kolmella tapaa

Suunnittelemme yritysilmeesi mukaiset presentaatiopohjat ja presentaatiomateriaalit tarpeidesi mukaan. Hyvin suunniteltu PowerPoint- tai Keynote-esitys on graafiselta ilmeeltään yhdenmukainen ja tyylikäs kokonaisuus, joka toimii tarpeen mukaan joko itsenäisenä esityksenä tai esiintyjän tukena.

 1. Parannamme olemassa olevaa PowerPoint-materiaaliasi
  Lähetä meille olemassa oleva esityksesi ja muokkaamme siitä ammattimaisen, yrityksesi näköisen esityskokonaisuuden. Katso Youtube-kanavallamme referenssi PowerPoint-yritysesittelystä.
 1. Uuden PowerPoint-esityksen suunnittelu
  Kirjoita esityksesi runko vaikkapa sähköpostiin tai luonnostele muistivihkoon ja rakennamme esityksen suunnitelmiesi pohjalta. Voimme myös luoda tarpeeseesi sopivan esityksen runkoehdotuksen, haastatella sinua sisällöstä ja luoda upean presentaation näiden pohjalta.
 1. Suunnittelemme brändisi mukaisen PowerPoint-teeman (template)
  Yrityksellä on hyvä olla ns. template-pohjat, joiden avulla työntekijät voivat luoda siistejä ja yritysilmeen mukaisia esitysmateriaaleja itse. Pohjien kannattaa olla yksinkertaisia, jotta niitä myös käytetään.
Kuusi Partners Oy:n PowerPoint-pohja

Mitä toimenpiteitä Powerpoint-esityksen suunnittelu pitää sisällään?

 • yhdenmukaistamme diapohjat tukemaan brändiäsi
 • suunnittelemme väripaletin
 • etsimme kuvapankeista tai teemme kuvituskuvat
 • piirrämme symbolit ja ikonit
 • piirrämme graafit suunnitelmiesi pohjalta
 • animoimme diat tyylikkäästi

Katso Youtube-kanavallamme miltä näyttää animoitu Maskun Talotekniikkatiimin PowerPoint-pohja.

Pohdi ensin, mihin käyttöön PowerPoint-esitys tulee

Esityksen suunnittelu kannattaa aloittaa pohtimalla, mihin käyttötarkoitukseen esitysmateriaali tulee. Neuvotteluhuoneessa suurelta näytöltä tai videotykiltä näytetty esitys kannattaa suunnitella aivan toisista lähtökohdista kuin esimerkiksi sähköpostissa jaettava, PowerPointista viety PDF-tiedosto.

Suosittelemme, että käytössäsi on vähintäänkin laadukas ammattilaisen suunnittelema yritysesittely ja PowerPoint-teema yrityksen ilmeellä omien esitysten rakentamista varten. Myös tarjous voi olla presentaatio-ohjelmalla tehty, jolloin mukaan saa näyttävästi myös yritysesittelyn tai vaikkapa avainhenkilöiden profiilit ammattimaisten valokuvien kera.

Valitako valmisteema vai oma teema?

Kaikki presentaatio-ohjelmat pitävät sisällään valmiita, joskus jopa hyvän näköisiä teemoja. Valmisteemojen käyttö on varmasti houkutteleva vaihtoehto, mutta se ei ole linjassa yritysilmeesi kanssa. Presentaation voi parhaassa tapauksessa nähdä useampikin silmäpari kerralla, joten esitys on myös paikka tuoda omaa brändiä esiin.

Presentaatio-ohjelmat

Luomme presentaatioita muun muassa seuraaviin ohjelmiin:

Lue blogistamme kahdeksan vinkkiä parempaan PowerPoint-esitykseen.