Lehtitaitto

Lehtitaitto ja lehden suunnittelu

Lehtitaitto tarkoittaa lehden sivujen elementtien sommittelua siten, että lopputulos puhuttelee tavoiteltavaa kohderyhmää, on helppolukuinen ja mielenkiintoinen. Knok suunnittelee ja taittaa useita lehtiä ja tuotekatalogeja vuodessa.

Lehti sopii hyvin esitteitä ja tuotekortteja laajemman asiasisällön julkaisemiseen. Asiakaslehden avulla voit jakaa asiantuntijatietoa asiakkaitasi kiinnostavista aiheista. Saat blogisisällöllesi uusia lukijoita julkaisemalla artikkeleita myös painetussa lehdessä – ja päinvastoin! Saat lehden aineiston aina halutessasi myös digitaaliseen julkaisuun sopivassa pdf-formaatissa, jolloin voit julkaista lehden esimerkiksi Issuussa.

Mikäli sinulla on vähemmän kerrottavanasi, voisi esite olla sinulle parempi vaihtoehto.

Lehdet koossa kuin koossa

Lehden sisältöä suunnitellessa on hyvä pitää mielessä, että sivumäärän tulee olla neljällä jaollinen. Perus arkkikoot, kuten A4 ovat yleisesti edullisempia painaa, mutta samalla ne ovat kooltaan usein sitä samaa, mitä kilpailijoillakin. Poikkeava koko tuo aina lisää huomioarvoa.

Asiakaslehtien jälkikäsittelyistä

Vihkostiftaus eli nidonta pitää lehden sivut yhdessä. Kun sivumäärä kasvaa korvataan stiftaus liimaselällä, jolloin lehteen tulee myös selkämys joka on hyvä huomioida suunnittelussa. Lehden kansi voidaan pintakäsitellä lakkaamalla, jolloin painotuotteestasi tulee arvokkaan näköinen ja kestävä. Mikäli lehti menee postijakeluna, saadaan osoitteet painovaiheessa lehden takakanteen esim. Excel-taulukosta postitusta varten valmiiksi.