Nettisivujen suunnittelu voidaan tehdä mittatilaustyönä tai valmiiseen malliin pohjautuen. Tuota valmista mallia kutsutaan valmisteemaksi, ja niitä on saatavilla niin ilmaiseksi kuin halpaan hintaan monilla sivustoilla. Mainostoimisto Knok suunnittelee ja toteuttaa nettisivut aina tyhjältä pöydältä. Emme koskaan käytä valmiita suunnittelupohjia, vaan teemme suunnitelman aina jokaisen asiakkaan yksilölliset tarpeet ja viestinnän vaatimukset huomioiden. Listasimme valmiin teeman ja mittatilaustyönä tehdyn sivuston hyötyjä ja haittoja.

Valmisteemat

+ Valmiit suunnittelupohjat ovat lähtökustannukseltaan edullisempia kuin suunnittelu mittatilaustyönä.

+ Valmisteema voi olla nopeampi ottaa käyttöön ja julkaista.

Teema voi olla käytetty jo tuhansia kertoja. Valmisteemalla tehty sivusto näyttää samalta kuin kaikkien muidenkin sivustot.

Sivuston ulkoasu- ja navigointimahdollisuudet ovat rajatut. Sisältö on mukautettava ulkoasuun, vaikka ulkoasun pitäisi toimia sisällön ehdoilla.

Valmisteeman ylläpitomahdollisuudet rajautuvat pohjan tekijän viitseliäisyyteen. Monesti joutuu ostamaan sian säkissä.

Uusien toimintojen ja laajennusten lisääminen voi olla vaikeaa tai mahdotonta.

Valmisteemoihin perustuvien sivustojen turvallisuus voi olla ongelma. Julkaisujärjestelmiin tulee usein turvallisuuspäivityksiä ja teema ei välttämättä toimi oikein päivityksen jälkeen. Voit joutua riskeeraamaan sivustosi turvallisuuden tai maksamaan teeman korjauksesta.

Nettisivut mittatilaustyönä, omalla teemalla

+ Rajattomat mahdollisuudet ulkoasulle ja toiminnallisuuksille. Nettisivusto rakennetaan sisällön ehdoilla.

+ Nettisivusto toimii saumattomana osana yrityksen muuta visuaalista viestintää.

+ Järjestelmät ovat joustavia ja nettisivusto kasvaa tarpeen mukaan.

+ Julkaisujärjestelmän päivittäminen sujuu ongelmitta.

+ Nettisivujen ylläpito on helppoa. Toisin kuin valmisteemoissa, mukana ei ole mitään ylimääräistä.

+ Hakukoneoptimointi on kattavampaa ja laajempaa, kun sivusto rakennetaan tyhjästä.

Nettisivujen suunnittelu ja toteutus mittatilaustyönä vaatii enemmän aikaa kuin valmisteemojen käyttö.

Suunnittelu maksaa enemmän kuin valmisteeman osto kaupasta. Valmisteeman lopullinen hinta ei ole kuitenkaan sen hankintakustannus, vaan ongelmiin ja lisäkustannuksiin on varauduttava.

Paras lopputulos omalla teemalla

Valmisteemat ovat usein kuin kompromissien kokoelma. Parhaaseen lopputulokseen päästään, kun suunnitellaan ensin mikä on sivuston tehtävä ja vasta sen jälkeen pohditaan, mitä toiminnallisuuksia sivustolle tarvitaan.


Nettisivut ovat tärkeä osa yrityksen brändiä. Hyvin rakennettu brändi luo luottamusta, joka on oikotie ostopäätökseen. Ota meihin yhteyttä kun haluat jutella aiheesta lisää.